torsdag 31. mai 2012

Hva er det som betyr noe her i livet...?




Ja, slike tanker kommer etter å ha lest en av mine favorittblogger fra Sverige, Gotlandsliv. Er det virkelig nye klær, skifte av gardiner, timesvis på vasking av hus, riktig farge og mønster på kopper og kar. De sorte detaljene, den perfekte lampa, betyr det egentlig så mye? 

I det store og hele er det viktigste for meg og ha helsen i behold, å kunne stå opp hver dag frisk som en fisk og kunne gå på jobb, stresse meg hjem til barna som skal rekke all slags trening hit og dit. Før treningen begynner sier samvittigheten at middag må vi ha, og helst av det sunne slaget... 

Imens barna trener, trener mor selv også. Vel hjemme igjen må brød og knekkebrød bakes av og til, og kanskje en sunn fruktsalat til kveld. Da får vi samlet oss litt rundt sofabordet og la skuldrene senke seg et par hakk. SAMMEN, bare oss fire, det er livet å få være sammen. Så ny dag med nye muligheter, ja det er da jeg lever og jeg skal ikke klage en dag mer.... (eller....?)

Men jeg må leve og jeg unner meg både tinger og klær, som så mange andre damer blir jeg litt mer lykkelig av det, men det er ikke livsviktig for meg... jeg kan ikke slutte å leve heller :)

Jeg liker bare å ha det fint rundt meg! 




Sender gode varme vibber til denne jenta, håpet er alltid der!

onsdag 30. mai 2012

Den store bakedagen


Ettermiddagen i dag med vondt i kroppen og kløe i nesa, ble brukt til baking av brød og knekkebrød, yammi. Og til kvelds fruktsalat til hele familien. Kvelden ble av det roligere slaget, deilig det når formen ikke er på topp. Men sånn går det, som min far pleier å si, når en ikke bytter på seg tørt etter å ha trent. Men hvem trodde det var nødvendig da gradestokken viste langt over 20 grader og sola steika fra skyfri himmel i helga. Vi var på Eidsvoll og barna var med på sykkelritt i herlig sommervær.

Nå derimot er gradestokken ned på 5 grader og det regner! Er glad vi skal på flere sykkelritt sørover i løpet av sommeren:)))

Bilde er lånt fra hytta og baking der, det er meg en skjønn fornøyelse og se utover havet og kokkelere på kjøkkenbenken der ute i hvagapet! 

fredag 25. mai 2012

bare en te-kanne




Det er ikke bare bare, det er en Tinek te-kanne, og teen smakte fortreffelig!

Med ønske om ei solrik og god helg, vi blogges:)

torsdag 24. mai 2012

beste fruktsalaten noen sinne












Her har det oppskriften og den er bare fantastisk:

epler
bananer
kiwi
druer
annanas
jordbær
blåbær
bringebær

dette deles opp og røres sammen om du ønsker saft blandet sammen med dette tar du 2 dl gul Fun saft og blander med 1 liter - 1 1/2 liter eplejuice. Hel dette over den oppskårede frukta og sett den i kjøleskapet slik at safta fra frukta blander seg. Kan også ha noen isbiter i om du ønsker. Det er bare å sette seg ned og nyyyyte, dette er sommerdrikken sin det!

og dere ser vel hun som skal være så mye borte i sommer og ikke 
skulle kjøpe seg sommerblomster.... vi prates.... hihi


onsdag 23. mai 2012

Sukker i et glass fra Kremmerhuset






Så billig, så enkelt og så dekorativt. Det er ikke bestandig så mye som skal til. 

Koraller fra havet og lys på ei gammel skjærfjøl.

Ei tinek-skål sammen med et glass med gamle kniver. Kniver fra svigermor. 
Gamle campingvognkniver, kjempefine. Og nå kom de til sin rett igjen!

Bloggehilsen fra Tina!


tirsdag 22. mai 2012

13 års bryllupsdag



I dag i solfylt sommervær har vi bryllupsdag. Vi har hatt 13 fantastiske år sammen. "Love is all you need" melding fra ei bestevenninne, å det har hun jammen rett i. Har du det bra på hjemmebane går alt annet så mye enklere. Å i disse dager kan en vel godt være stolt over 13 år i ekteksap.... eller?

Vi feiret med sykkeltrening i "kort kort" og jorbær med fløte på til kvelds, mmmmmmh det er sommer det!

Nyt resten av kvelden godt folk, vi blogges siden:)

mandag 21. mai 2012

DO-papir på veggen











I helga hadde vi noen herlige dager på hytta, max rekreasjon. Finner ikke helt ord til dere hvordan det er der ute. Men jeg må inndrømme jeg må gjøre noen småtterier interiørmessig innimellom kosen! Mannen har hvilestund titt og ofte og jeg må finne meg i å vente litt for der ute skal det vist ikke gå i "ræserfart"... Gaardin på badet ble hengt opp og dopapir-rullen er også på plass. Mangler ei benkplate over vaskemaskina som skal klees inn og få ei gardin forran seg, det tor jeg blir helt greit, så synes ikke den! Men det blir vist en annen gang... hehe ikke for mye og ikke for stor fart vet dere...

...men like blid, og fin mandagskveld og tusen takk for hyggelig hilsner! Det er jo sånn stas men deres spor :))



(Dorull-holder fra amazingliving.dk, gardiner fra Indiska, hylle fra Møllegården i Danmark, tannglassholder fra Cornelias Hus og smykkeskrin fra Aventura.no)



søndag 20. mai 2012

Ikke en dag uten



Skjønner ikke hvordan jeg har greid meg uten iphone i så mange år... jo fordi jeg ikke har vist hvordan den fungerer. Jeg som er helt apple, måtte jo ha en slik. NÅ har den endelig fått en som passer på seg også, etter å ha kuttet forsikringen så fant jeg ut det var like lurt med et dekse. Det ble denne. Eplehuset, Trondheim, enkel og lekker, står i stil med den søte lille. På et pallebord ute i havgapet tok den seg enda bedre ut. Og en stor takk til draumesiden som anbefalte bloggen min i dag. Så raus og snill da:)) 

torsdag 17. mai 2012

hyttekos






håper det det er dette som venter....

Fortsatt fin 17. mai!

mandag 14. mai 2012

Hus med atmosfære I Örebro








Vakkert og gjennomført, med svart-hvite detaljer over hele huset. Jennie som er huseier er inspirert av hvordan en innreder i Danmark, der mye gammelt blir brukt og lite nytt! Så er det kunsten å finne de bortgjemte juvelene, ja har en interiør som lideskap dukker de stadig opp her eller der... Tålmodig må en være.Og Tina er jo flinkest i tålmodighet.... hihi... ehhhh!


Inspirasjon funnet her.
Foto: Magdalena Björnsdotter

søndag 13. mai 2012

Nytt gammelt bord







Også dette til hytta. Kjøpt på Cornelias Hus på garasjesalget der. Akkurat nå står det ute i gangen under trappa. Lurer på om det skal males, er litt gira på svart eller skal jeg safe til hvitt... Har fortsatt en liten malejobb igjen på noen dørkarmer, dørblad og trappa står der trehvit og ikke ferdig. Jeg må syke meg opp på siste rest, deilig og slenge seg i sofaen og ta livet med ro også!

Det er søndags kveld, det er forhåpentligvis tre dager med jobb så en liten ferie, god 17. mai-uke alle som kikker innom :) 

lørdag 12. mai 2012

I tine-krukke





Plantet til påske og denne liljen, ja hva den heter vet jeg ikke, stod i full blomst da vi kom til vårt paradis.  Ikke bare trives vi i herligheten men både blomster og dyr trives her også. Dere skal se Embla, hunden vår, hun er overlykkelig når vi kommer til øya vår. Herlig er det, virkelig!


Men i dag er huset endevendt, 3 fulle store tilhengerlass er brent og kastet.... ohaaaaa lykke! Det var det absolutt ikke i går, da hadde jeg opp til flere utbrudd. Ikke rart når en får både støv og rot på hjernen, men da var det nok... hihi... noen flere....kjenner du deg igjen?

fredag 11. mai 2012

Fredagsinspirasjon





Bildene er tatt fra Sköna hem sine nettsider, 
trenger ikke kommentere noe så vakkert som dette. 
Liker fargne og detaljene, røffe mot det elegante, så fint!
...og en liten touch av natur... liker

Foto: Daniela Witte

tirsdag 8. mai 2012

Soverom i hvitt




Velkommen inn, som gjest på hytta får du ligge her. Gardiner er enda ikke kommet på plass, men er på utkikk, kunne engentlig tenkt meg svart/hvitt stil her inne, men forholder meg i tenkeboksen enda:)

søndag 6. mai 2012

Hylle full









I dag voknet vi til strålende solskinn og frost på bakken, vakre Lensvika. Vi overnattet etter en flott konfirmasjon! Vi fikk tidlig middag, deilig saltkjøtt og kålstappe, nydelid. Dagen avsluttet vi med en sykkeltur med hele familien rundt bygda vår. Så nå er vi klar for ei ny uke med stort dempo og høy fart:)

Hylla som Rennebu snekkeri egentlig ikke ville lage er nå på plass. Den er malt hvit i første omgang. "Hermete-hylla" var jo svart på utsiden og lysere på innsiden. Så får jeg se hva det blir til. Den er i alle fall kommet godt på plass og det er jammen meg ikke plass til så mye mer...

lørdag 5. mai 2012

Pallebord i hvitt














For et års tid tilbake bestilte jeg opp noen hjul på nettbutikken til Clas Olson, de har ligget litt i veien siden da. Tanken var at jenta i huset skulle få seg pallesofa. Det har ikke blitt pallesofa for jenta har egne meninger... å det er vel og bra det. På flyttelasset for hytta tok jeg med 4 av disse hjulene. Vi hadde også med mange nye paller men de var flisete og lite egnet. 

Men en ettermiddag da freden hadde senket seg, gjengen var ut på treningstur satt jeg i solveggen på noen midlertidige paller vi har forran ytter- og verandadøra vår. De har vært der i 2 år, god og slitt, blankpolert av vær og vinn. Og akkurat der var jo pallebordet på plass! Inn for å hente vaksebøtta, skrubbing og vasking av herligheta, og da mannen kom tilbake var det bare å skru på hjulene, viktig at flere er med på prosessen og bidrar.... hehe! 

Og forrige helg ble bordet malt hvitt, syns det var kult i den slitte looken også, men ble veldig fornøyd med hvitmalt. Jeg har ikke pusset det enda, men torr jeg skal gjøre det.

Så nå ble det pallebord på meg oså til en svært så billig penge!